POLITYKA PRYWATNOŚCI ORAZ PLIKÓW COOKIES

SKLEPU TREFL

 

INFORMACJE OGÓLNE

Sklep internetowy, działający pod adresem https:// sklep.trefl.krakow.pl (dalej zwany: „Sklep TREFL”), prowadzony jest przez Tomasz Mika JUMI z siedzibą w Niepołomicach, NIP: 6831699253, REGON: 356417069, adres: ul. Grunwaldzka 24L lok. 4, 32-005 Niepołomice.

 

DANE OSOBOWE

W ramach Sklepu TREFL są zamieszczane formularze, które umożliwiają klientom Sklepu TREFL, zwanych dalej: „Klientami”, rejestrację konta Klienta oraz złożenie zamówienia na oferowane za pośrednictwem Sklepu TREFL produkty i usługi. Dane zawarte w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą Klienta, chyba że poniżej określono inaczej.

W związku z działaniem Sklepu TREFL gromadzone są następujące dane osobowe Klientów:

• imię i nazwisko, ewentualnie nazwa firmy, stanowisko pełnione w ramach przedsiębiorstwa klienta.

•adres zamieszkania/ adres siedziby firmy,

•adres dostawy, jeżeli jest inny niż adres zamieszkania,

•adres poczty elektronicznej (e-mail),

•numer telefonu,

•numer NIP, jeżeli transakcja jest zawierana w związku z działalnością gospodarczą prowadzoną przez Klienta,

•adres IP komputera Klienta.


Podanie powyższych danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla dokonania rejestracji i/lub zakupu w Sklepie TREFL. Sklep TREFL może wykorzystywać podane powyżej informacje za zgodą Klienta w celu przysyłania informacji o statusie realizacji zamówienia, produktach, usługach, ofertach i możliwości otrzymywania Newslettera. O ile wskazane wyżej informacje zostaną przekazane drogą elektroniczną, będą one wysyłane tylko wtedy, gdy Klient wyraził zgodę na otrzymywanie ich w takiej formie. W celu zabezpieczenia danych osobowych uzyskiwanych od Klienta wszędzie tam, gdzie wymagane jest podawanie danych osobowych, połączenie między Klientem, a serwerem jest szyfrowane.

Administratorem danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) gromadzonych w ramach Sklepu TREFL jest: Tomasz Mika JUMI z siedzibą w Niepołomicach, NIP: 6831699253, REGON: 356417069, adres: ul. Grunwaldzka 24L lok. 4, 32-005 Niepołomice.

Klientom przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych osobowych gromadzonych przez Sklep TREFL, prawo ich poprawiania, usuwania oraz prawo żądania zaprzestania ich wykorzystywania. Dostęp, zmiana i poprawianie danych osobowych może być dokonywane w dowolnym czasie poprzez konto Klienta po uprzedniej rejestracji i zalogowaniu. W celu realizacji uprawnienia do żądania zaprzestania wykorzystywania danych osobowych Klienta należy skontaktować się ze Sklepem TREFL droga elektroniczną pod adresem firma@trefl.krakow.pl.

PLIKI COOKIES

Strona internetowa Sklepu TREFL nie gromadzi w sposób automatyczny żadnych danych, za wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania ze w/w strony internetowej.

Pliki cookies są danymi informatycznymi przechowywanymi są w urządzeniu końcowym Klienta. Są one przeznaczone do korzystania ze strony internetowej Sklepu TREFL. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane przez Sklep TREFL mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane w momencie zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Klienta ze strony internetowej i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie ze strony internetowej.

Pliki cookies wykorzystywane przez Sklep TREFL mogą być niezbędne do prawidłowego działania Sklepu TREFL. Należące do tej kategorii pliki cookies wykorzystywane są, aby zapewnić m.in.: utrzymanie sesji użytkownika, zapisanie stanu sesji użytkownika, umożliwienie autoryzacji, zapisanie informacji niezbędnych do działania koszyka internetowego, monitoring dostępności usług.

Sklep TREFL wykorzystuje również pliki cookies, które nie są niezbędne do korzystania ze Sklepu TREFL, ale ułatwiają korzystanie z niego. Są one wykorzystywane w celu: umożliwienia przywrócenia ostatnio odwiedzanego widoku przy następnym zalogowaniu do produktu, zapamiętania wyboru użytkownika w kwestii zaprzestania wyświetlania wybranego komunikatu lub wyświetlenia go określoną liczbę razy, przywrócenia sesji użytkownika, zapamiętania ostatnio wybranej kategorii w produkcie, sprawdzenia czy zapis do plików cookies funkcjonuje prawidłowo, umożliwienia automatycznego zalogowania do produktu, dopasowania zawartości produktów do preferencji użytkowników, ustawienia preferowanego języka, waluty, rozmiaru czcionki i innych tego typu właściwości ułatwiających pracę z aplikacją, przywrócenia ostatniego wyniku wyszukiwania w produkcie, wyświetlenia ostatnio przeglądanych produktów w sklepie internetowym, wyświetlenia ostatnio wybranego parametru sortowania.

Sklepu TREFL korzysta z usług podmiotów trzecich, które wykorzystują pliki cookies w następujących celach: monitorowanie ruchu na naszych stronach internetowych Sklepu TREFL, zbieranie anonimowych, zbiorczych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszej strony internetowej i umożliwiają nam ciągłe doskonalenie naszych produktów, ustalanie liczby anonimowych użytkowników stron internetowych Sklepu TREFL, kontrolowanie jak często pokazywana jest użytkownikom wybrana treść, kontrolowanie jak często użytkownicy wybierają daną usługę, badanie zapisów na newslettery, wykorzystanie systemu personalizowanych rekomendacji dla e-commerce, wykorzystanie narzędzi do komunikacji, integracja z portalami społecznościowymi, dokonywanie płatności internetowe.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Klienta w związku z korzystaniem ze Sklepu TREFL mogą być wykorzystane przez reklamodawców oraz partnerów współpracujących z operatorem strony internetowej Sklepu TREFL.

W każdym wypadku istnieje możliwość dokonania przez Klienta samodzielnej zmiany ustawień dotyczących plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do urządzenia Klienta. Zmian takich można dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Zmiany ustawień dotyczących plików cookies mogą polegać m.in. na zablokowaniu instalowania plików cookies oraz usunięcia stałych plików cookies, wykorzystując stosowne opcje stosowanej przez Klienta przeglądarki internetowej. Odrzucenie plików cookies może oznaczać, że niektóre funkcje oferowane przez Sklep TREFL mogą nie działać prawidłowo, a nawet w niektórych przypadkach wiąże się to z całkowitym uniemożliwieniem korzystania z danej funkcji.

 

LOGI SERWERA

Informacje o niektórych zachowaniach Klientów podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania Sklepem TREFL oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Utrwalane mogą być następujące dane: czas nadejścia zlecenia lub zapytania, czas wysłania odpowiedzi, nazwa stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP, informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP, adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez Klienta – w przypadku gdy przejście do strony internetowej Sklepu TREFL nastąpiło przez odnośnik, informacja o przeglądarce Klienta, informacja o adresie IP. Wskazane wyżej dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony internetowe Sklepu TREFL.

 

POSTANOWIENIA POZOSTAŁE

Sklep TREFL zastrzega sobie prawo ujawnienia wybranych informacji dotyczących Klienta lub innej osoby fizycznej korzystającej ze stron internetowych Sklepu TREFL właściwym organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, w oparciu o odpowiednią podstawę prawną zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

W ramach stron internetowych Sklepu TREFL mogą zostać zamieszczone linki umożliwiające Klientom bezpośrednie dotarcie do innych stron internetowych. Sklep TREFL nie ma wpływu na prowadzoną przez administratorów tych stron politykę prywatności, ani politykę wykorzystywania plików cookies i nie ponosi za nie odpowiedzialności.

 

Copyright © 2016 Fabryka Kart Trefl-Kraków Sp. z o.o.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl